За нас

Здравейте, ние сме млад екип изследователи, туристи, пътешественици или въобще можете да ни наречете както ви харесва 🙂

Нашата страст е да пътуваме и опознаваме нови и нови места, да срещаме непознати култури, да разширяваме мирогледа си и да се обогатяваме духовно.

Обичаме да пътешестваме в България, както и да изследваме историята и археологическите обекти в съседните ни държави – Гърция, Румъния, Македония, Сърбия и разбира се Турция.

Когато за пръв път решихме да посетим южната ни съседка (за Турция става въпрос 🙂 ), се сблъскахме със следните въпроси – сами ли да организираме екскурзията си или чрез агенция, ако пътуваме сами – къде да отседнем, кои обекти да посетим, кои са местата, които имат стойност и наистина си заслужава да бъдат видени, а ако пътуваме с туроператор – кой да бъде той, достатъчно ли е надежден, коя дестинация да изберем…

Въобще, оказа се, че това съвсем не е лека задача, тъй като целта ни не е само да отседнем в хотел и да се възползваме от гостоприемството и отличния all inclusive, но и да създадем спомени, като посетим колкото се може по-голям брой туристически атракции – повече или по-малко известни.

Търсейки информация в необятното интернет пространство с ужас установихме, че няма систематизиран сайт, който да ни даде всичко необходимо на едно място.

Наложи се да прекараме дни в издирване и обобщаване на всичко намерено, което да ни бъде полезно във вземането на решение как да организираме екскурзията си и кои обекти да посетим.

За това решихме ние да създадем такъв сайт, в който да систематизираме всичко, което считаме, че ще ви бъде полезно, за да сбъднете мечтаната от вас почивка в Турция.

Тук ще намерите основна информация за най-посещаваните туристически обекти и дестинации, ще се запознаете накратко с историята им, ще се откриете различни оферти от туроператори, които предлагат множество екскурзии и почивки.

А ако решите сами да организирате пътешествието си, ще можете да откриете подходящи места за нощувка, както и да набележите атракциите, които искате да посетите, да създадете план и да организирате програмата си според вашите лични разбирания.

Предимствата на това да пътувате с туристическа агенция са удобството да не се ангажираш с нищо по отношение на транспорт, настаняване, туристически обекти, екскурзоводско обслужване – всичко е организирано от туроператора, програмата е ясна от самото начало, от теб се очаква да събереш багажа си, да вземеш доброто настроение и да се насладиш на почивката.

Недостатък може да бъде компанията в автобуса /ако се пътува с автобус/ – понякога се случва да присъства мрънкащ или вечно недоволен от нещо турист, или друг, приказващ повече и ангажиращ околните с мнението си… За съжаление тези обстоятелства не могат да бъдат предвидени и избегнати.

Друг риск е хотелът или стаята да не отговорят на очакванията ви и да бъде трудно да ги смените, тъй като вече сте ангажирани с агенцията.

От своя страна предимства на пътешествие, което организирате сами е, че компанията обикновено е приятна, познавате се и знаете, че отивате да се забавлявате.

Освен това не сте зависими от часове на тръгване и прибиране, от графици, които следва да спазвате. Ако не ви харесва резервираното място за нощувка или не отговаря на снимките и описанието, лесно бихте го заменили с друго, което да потърсите на момента.

Сами определяте обектите, които да посетите, последователността и времето, което да отделите за разглеждането им, избирате си места за хапване според личните предпочитания.

Недостатък е факта, че някой следва да се ангажира с шофиране, което е уморително, ангажимента да следите карти и маршрути, да търсите места за почивка и адресите на обектите, да търсите и преговаряте с екскурзоводи на място, ако решите да ползвате местни такива.

Но всичко това зависи от личните ви предпочитания и интереси, от персоналното ви разбиране за истинска ваканция.

Ние ви препоръчваме да се наслаждавате на всеки един момент от почивката си в Турция, да се отпуснете и отдадете на добро настроение и усмивки, да се радвате на гостоприемството, невероятната кухня и зашеметяващи атракции, които предлага тази близка до нас страна.